Theaterinformatie

Gerrits Poppentheater is een uniek theater met vrolijke, uitdagende, serieuze, eigenwijze, uitbundige poppen die jong èn oud graag meenemen in aansprekende verhalen.

Onze voorstellingen hebben een boodschap. Dat kan een sociaal thema zijn, zoals ‘jij hoort erbij’, maar ook bijbelverhalen in een ander jasje. We zijn een christelijk theater. Dat is in onze verhalen zeker terug te vinden, maar vaak op een andere manier dan je misschien zou verwachten. We vertellen alles op onze eigen manier met meestal de nodige humor en grapjes, waarbij we veel gebruik maken van herkenbare muziek en liedjes.

Hoe het begon

Het theater is gestart in juni 2011 op initiatief van Gerrit Rademaker. De twintig jaar daarvoor was hij al actief met buikspreken, goochelen en schetsbordevangelisatie. Gerrit had visie voor een christelijk poppentheater met een duidelijke boodschap. Een droom die hij werkelijkheid mocht zien worden, maar zelf ook los heeft moeten laten. Na jarenlang ziek te zijn geweest is Gerrit op 28 maart 2013 helaas overleden en mag hij nu thuis zijn in de hemel. De visie en inspiratie van Gerrit om anderen te vertellen over het evangelie van Jezus Christus, zetten we als team door met het poppentheater!
Team Gerrits Poppentheater

Medewerkers

Het theater bestaat uit een vast team van 6 poppenspelers uit de regio Papendrecht. Een paar keer per maand wordt er geoefend en gewerkt aan het schrijven van theaterscripts. Naast de poppenspelers zijn er wat mensen die ons ondersteunen, bijvoorbeeld in geluidstechniek en PR. De medewerkers hebben een christelijke identiteit en leven vanuit hun relatie met God.

 

 

 

 

Een optreden van het theater bij uw activiteit?

Vraag naar de mogelijkheden!